Silkeborg Håndværkerforening havde førertrøjen på og var den første Industri- og Håndværkerforening som valgte følge trop da Håndværksrådet skiftede navn til SMVdanmark.

Siden fulgte Aalborg og Rønne trop – disse foreninger nu lyder hhv. SMVaalborg og SMVbornholm.

Den 30. april 2019 fulgte Herning Ikast Håndværker og Industriforening. Den aften vedtog foreningen på en ekstraordinær generalforsamling at navnet fremadrettet er SMVherning.

Motiveringen for navneændringen har alle steder været de samme:

  • Begrebet SMV (små og mellemstore virksomheder) anvendes i dag overalt i det politiske miljø, dvs. i byråd og på Christiansborg. Ligeledes er bruges betegnelsen SMV i medier og af andre erhvervspolitiske organisationer.
  • Håndværk er som begreb meget anderledes i dag, i forhold til da foreningerne blev stiftet. Kigger man i medlemslisterne tæller medlemmerne meget mere end de traditionelle håndværksfag.
  • Endvidere ændrede foreningernes “moderorganisation” navn til SMVdanmark for godt et år siden. Baggrunden for den strategi og selve navneskiftet, til SMVdanmark, var et udtryk for at organisationen kan favne meget bredere, og kæmpe for stadig flere typer af virksomheder i flere brancher.
Kontakt SMV silkeborg

Du kan sende en mail til SMV silkeborgs kasserer via dette link - han er også webmaster på hjemmesiden!