Studietur til Budapest – 4 dage

Hvornår:
28. september 2019 – 1. oktober 2019 heldags
2019-09-28T00:00:00+02:00
2019-10-02T00:00:00+02:00
Hvor:
Hotel Mercure Korona
Budapest
Kecskeméti u. 14
1053 Ungarn

SMV silkeborg (Silkeborg Håndværkerforening) fortsætter traditionen med en faglig studie­rejse ud i Europa. Målet i år er en tur til Budapest og turen foregår 28. september – 1. oktober 2019. Deltagerne skal bo i den smukke hovedstad Budapest – delt i to, den flade Pest-del og den bjergrige Buda-del. Det faglige indhold bliver et besøg JYSK hovedkontor for Ungarn. Kontoret er beliggende i lille halv times kørsel fra vort hotel. Ungarn er et relativt åbent marked med over 40.000 udenlandsk ejede selskaber. Bladt de danske er Grundfos, Carlsberg, Coloplast, Danfoss, DSV, Hartmann, ISS, Lego, Novo Nordisk, JYSK, Nilfisk, Pandora, Rockwool og Velux.

Dag 1 – Ankomst

Vi flyver fra Billund direkte til Budapest og ankommer sidst på eftermiddagen. Flytiderne med Ryan Air Billund-Budapest er 13:35-15:35. Herfra er der bustransfer til vores hotel Mercure Korona ligger på Pest-siden.

Dag 2 – Den store byrundtur i Budapest (M)

“Donaus perle” er med tiden blevet Budapests andet navn, og byen er da også en af de smukkeste hovedstæder i Europa. I dag skal vi på den helt store byrundtur. På Pest-siden ser det imponerende Parlament i nygotisk stil. Dets 691 lokaler er dekoreret med 40 kg guld. Parlamentsbygningen er Ungarns største bygning og indeholder både kronjuvelerne og rigsæblet.

Vi lægger vejen forbi slotsområdet, som blev påbegyndt efter Mongolernes invasion i 1241. Slottet er udbygget, angrebet, genopbygget og forbedret mange gange i dets lange historie. Vi ser også kædebroen med den ældste kæde fra 1849.

Et andet tilløbsstykke fra 1000års jubilæet er Fiskerbastionen med de syv teltlignende tårne. De symboliserer de syv stammer, der slog sig ned her. Fiskebastionen er i dag verdenskulturarv – og udsigten herfra er også uerstattelig. Lige ved siden af skal vi ind og se Mathias kirken. Vi skal naturligvis også til tops, til Gellertbjerget.

Her troner det 40 m høje befrielsesmoment, hvorfra der er en enestående udsigt. Lige nedenfor ligger det celebre Gellert Hotel. Efter frokost kører vi til Heltepladsen, som blev bygget i forbindelse med 1000års jubilæet i 1896, det blev fejret med grundlæggelsen af denne fine plads med 36 meter høj søjle. På toppen af søjlen skuer ærkeenglen Gabriel ud over en række statuer af Ungarns konger og heltefigurer.

Sidst på dagen skal vi skal vi på en times sejltur på Donau

Dag 3 – Virksomhedsbesøg JYSK (M, A)

Busafgang fra hotellet kl. 09.30. Vi kører til JYSK hovedkontor for Ungarn. Købmanden selv – Lars Larsen – åbnede selv den første butik i Budapest i 1905. Siden er det blevet til næsten 80 butikker fordelt over hele Ungarn, heraf alene mere end 30 i Budapest-området. Salgs- og marketingdirektør Attila Hauer vil personligt tage imod os og fortælle om JYSK aktiviteter i Ungarn.

BEMÆRK! Programmet er ændret idet besøg hos Grundfos udgår til fordel for besøget hos JYSK.

Frokosten eller eftermiddagskaffen kan evt. nydes på New York Cafe, som virkelig er et besøg værd.

Eftermiddagen er til fri disposition og der er mange indkøbsmuligheder. Måske vil nogle benytte lejligheden til at afprøve et af de berømte mineralske termalbade. Om aftenen mødes vi til middag på Domus Vinorum Restaurant.

Dag 4 – Hjemrejse

Meget tidlig transfer til lufthavnen i Budapest vi flyver fra Budapest kl. 07:05 og ankommer i Billund kl. 09:10.

 

Pris pr. person 4.495 kr. for 4 dage fra 28.09 – 01.10 i 2019

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Budapest t/r inkl. 10 kg håndbagage (55 x 40 x 20cm)
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 2 x morgenmad
 • 1 x middag Domus Vinorum Restaurant
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Sejltur Donau
 • Lokal dansktalende guide dag 2 – store byrundtur
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 1.450
 • Ekstra bagage 20kg kr. 380
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272

Hotel Mercure Korona 4****

Velkommen til Hotel Mercure Korona i Budapest, som bliver vores base på denne rejse. Hotellet ligger i hjertet af Budapest Historiske centrum, 10 minutters gang fra den berømte gågade Vaci, det jødiske kvarter, museer, ruiner og bade steder ligger lige ved siden af. Beliggende tæt på de lokale arkitektoniske perler som St. Stehen’s Basilika, Parlamentet og Den Ungarnske Statsopera. Hotellet ligger kun 600 m fra Donau. Samtlige værelser har eget bad og er blevet renoveret og nydesignet i 2018.

Valuta: Ungarske Forint

Teknisk arrangør er Ansrejser, Lillehøjvej 2, 8600 Silkeborg.

Bestilling ved at bruge det grønne link BILLETTER øverst til højre – eller send mail til:

Kontaktperson: Britta Riis – mail: britta@ansrejser.dk

Kontakt SMV silkeborg

Du kan sende en mail til SMV silkeborgs kasserer via dette link - han er også webmaster på hjemmesiden!